איך לבצע תחזוקה נכונה עבור מדפסת לייזר לצורך הארגון?
תחזוקה של מדפסות באופן כללי עבור המשרד שלכם מאוד חשוב – קודם כל על מנת להבטיח אריכות ימים של המדפסת ושמירה על הביצועים המקצועיים של המדפסת. כאשר מבצעים כהלכה תחזוקה מעת לעת, לא רק שזה מסייע בהדפסות איכותיות, אלא גם מפחית את זמני ההשבתה והעלויות של התיקון. כיצד יש לגשת בצורה נכונה לתחזוקה של המדפסת? כיצד מבצעים תחזוקה שוטפת וכל כמה זמן יש לתחזק את המדפסת שלכם? בדיוק לשם כך התכנסנו, כדי להרחיב לכם במיוחד על הנושאים החשובים שאתם צריכים לדעת –
איך נכון לגשת לתקלה?
מהי הלכה למעשה הגישה הנכונה לביצוע תחזוקה נכונה עבור מדפסת לייזר עבור הארגון / משרד שלכם? פעולות אלו כמובן גם תקפות עבור המדפסות הביתיות כאחד וחשוב להכיר אותן –
מהן דרישות המדפסת שלכם? זה לא משנה אם יש לכם מדפסת לייזר צבעונית או משולבת, או כל סוג אחר של מדפסת – חשוב לקרוא בעיון את המדריך למשתמש שקיבלתם על ידי היצרן עם המדפסת שלכם. עבור כל דגם ודגם יש צרכי תחזוקה מאוד ספציפיים המומלצים למעשה על ידי היצרן כדי להבטיח את הביצועים המיטביים.
תחזוקה שוטפת לטווח ארוך – מדי כמה זמן חשוב לדאוג לתחזוקת המדפסת שלכם, מומלץ ליצור סוג של לוח זמנים לתחזוקה בהתאם להמלצות היצרן ובהתאם לדפוסי השימוש של המשרד שלכם. לוח הזמנים בין היתר צריך לכלול בתוכו ניקוי קבוע, החלפת חומרים ובדיקת הרכיבים בצורה יסודית.
הדרכת צוות המשרד – אם יש לכם מדפסת משולבת, לייזר, הזרקת דיו ומה לא, חשוב להדריך את צוות המשרד על אופן השימוש המומלץ ועל תחזוקה נכונה של המדפסת מבחינת פעולות בסיסיות, החל מטעינה נכונה של הנייר, החלפת מחסניות דיו או טיונר, ואף ניקוי המדפסת.
שמירה על ציוד לתחזוקת המדפסת – וודאו שבמשרד שלכם מראש יש חומרי תחזוקה הכרחיים, כמו למשל טיונרים ספיירים, ערכות לניקוי המדפסת ועוד. המוכנות הזאת עשויה למנוע עיכובים כאלו ואחרים בכל הנוגע בצורך לתחזוקת המדפסת שלכם.
איך מבצעים תחזוקה שוטפת?
המפתח לשמירה על כל מדפסת במצב תקין זה בעצם התחזוקה השוטפת שלה. איך מבצעים תחזוקה שוטפת בצורה יעילה למדפסת שלכם? הנה כמה נקודות שחשוב לזכור –
ניקיון של המדפסת
חשוב להקפיד ולנקות את המדפסת ברמה חיצונית ופנימית היטב – נגבו את הרכיבים החיצוניים של המדפסת עם מגבונים אך הימנעו משימוש בכימיקלים קשים העשויים להזיק. כמו כן, יש לפתוח את המדפסת ובזהירות להסיר אבק ופסולת מהרכיבים הפנימיים על ידי מגבונים. שימו דגש על נתיב הנייר ואזור הטיונר.
החלפת חומרים ורכיבים
יש להחליף מעת לעת את הטונר כאשר איכות ההדפסה יורדת, או לחילופין כאשר מתקבלת התראה שהטונר נמוך. יש להשתמש במחסניות מקוריות המומלצות על ידי יצרן דגם המדפסת הספציפית שלכם. כמו כן, בהתאם לדגם, ייתכן שיהיה עליכם להחליף מדי פעם את יחידות התוף בהתאם להנחיות היצרן.
עדכוני קושחה
חשוב לבדוק באופן קבוע אם קיימים עדכוני קושחה ומנהלי התקנים באתר היצרן – יש לעשות זאת עבור כל סוג של מדפסת, בין אם מדפסת משולבת ובין אם מדפסת הזרקת דיו ועוד. לרוב, העדכונים כוללים בין היתר שיפורים בביצועים, תיקוני באגים כאלו ואחרים ותיקוני אבטחה.
כל כמה זמן צריך לתחזק את המדפסת?
תדירות הטיפול של מדפסת לייזר למשרד או מדפסת ביתית או עבור ארגון למשל, תלויה בכמה וכמה גורמים, כאשר ביניהם איכות ההדפסה, נפח ההדפסה ואף הדגם הספציפי של המדפסת. הנה כמה הנחיות כלליות שיש לתת עליהן דגש –
ביצוע תחזוקה חודשית – כאשר ישנן מדפסות בשימוש גבוה במשרדים בסביבה עמוסה, מומלץ לשמור על שגרה חודשית של תחזוקה. זה כולל בין היתר ניקוי חוץ וניקוי פנים של המדפסת, החלפה של רכיבים במידת הצורך.
ביצוע תחזוקה רבעונית – כאשר מדובר במשרדים בעלי נפח הדפסה מתון, ביצוע של תחזוקה מקיפה כל רבעון עשוי להספיק ולעשות את העבודה נאמנה. זה כולל בין היתר את כל המשימות המוזכרות בתחזוקה החודשית לצד תוספת של בדיקות נוספות.
שירות שנתי מקצועי – יש לקבוע לפחות פעם בשנה טיפול על ידי גורם מקצועי מוסמך לטיפול במדפסת שלכם. טכנאי יכול לבצע בדיקה בצורה מאוד יסודית, ניקוי מקיף ועמוק ואף טיפול בבעיות פוטנציאליות כאלו ואחרות שאולי לא יצוצו במהלך תחזוקה שוטפת.
הגדרות והמלצות יצרן – חשוב חשוב חשוב, תמיד מומלץ לעיין במדריך המדפסת על ידי היצרן על מנת לקבל מרווחי תחזוקה ספציפיים המומלצים ומותאמים לדגם המדפסת שלכם על ידי היצרן. מדפסות כמו של יזמקו למשל מספקות הנחיות מפורטות אשר מותאמות לצרכי כל דגם ודגם באשר הוא.
למה דווקא אנחנו?
אנחנו מאמינים שמגיע לכם הטוב ביותר לצד הנאה מהשירות ומהמוצרים שלנו כאחד, החל ממדפסות ויתר ציוד משרדי. אנחנו מציעים ללקוחותינו ספק אחד בטלפון אחד, מוקד טלפוני אנושי, מערך פריסה של טכנאי שירות ברחבי כל הארץ, תמיכה והתחברות מרחוק, התראות אוטומטיות, מלאי חלפים ועוד. אז למה אתם מחכים? צרו איתנו קשר עוד היום, אל תתפשרו על הטוב ביותר עבורכם.
שאלות נפוצות:
כמה פעמים כדאי לנקות את המדפסת?
מומלץ לבצע ניקוי חיצוני שבועי וניקוי פנימי לפחות פעם בחודש או בהתאם להוראות היצרן ונפח השימוש.
איך למנוע סתימות במדפסת?
יש להשתמש בנייר איכותי, להימנע מהכנסת נייר מקומט או פגום, לוודא שהנייר במגירה מיושר ומונח נכון, ולנקות את המדפסת באופן קבוע.
מהם הסימנים לכך שהמדפסת זקוקה לתחזוקה?
הדפסות דהויות, מסמכים מקומטים, תקיעת נייר תכופה, הודעות שגיאה, או ריחות חריגים יכולים להצביע על צורך בתחזוקה.